Krenite na put oko svijeta!

Ako ste zaposleni, imate iznadprosječna primanja, ali vam je pun kffer šefova i loše atmosfere - ovaj članak namijenjen je baš vama!

 

Putovanja 25.04.2012 | 09:38
Krenite na put oko svijeta!

Stručnjaci kažu-dajte otkaz (ne morate brinuti jer na tržištu rada ima dovoljno radne snage koja vas može zamijeniti), i sutra krenite na put oko svijeta i punjenje baterija za nove uspjehe! Sretan put!

 

  1. Drugi će se brinuti više nego vi
    Istina, ako odlučite dati otkaz nemojte misliti da će to proći bez bukvice roditelja, rodbine, prijatelja... Vrlo će vam vjerovatno pod nos baciti neke krizne situacije, ili će vam ispričati priču o ljudima koji nemaju za hljeb, no ako ste vi zaista odlučni u ideji da date otkaz i zaputite se na put oko svijeta, NIKO vam ne može ništa - odluka je samo vaša! Hejtera će uvijek biti, ali vaša sreća je na prvom mjestu.

  2. Nemojte imati previše planova
    Ako ćete krenuti planirati kuda ćete otići i ako ćete u vašem planu imati predviđeno gdje ćete biti svakoga dana narednih šest mjeseci - niste na dobrom putu. Najbolje je napraviti plan za prvih mjesec dana, a kasnije ćete već vidjeti kuda će vas noge odvesti. Možda ćete već prve sedmice upoznati neku osobu s kojom dijelite iste poglede na svijet i možda joj se odlučite prikačiti. Nije dobro imati previše detaljan plan jer se s njim samo ograničavate. Uživajte u danu!

  3. Imajte viziju ili neki cilj koji će vas voditi
    Zadajte sebi cilj tipa "Želim posjetiti 35 država u godinu dana" ili "Želim posjetiti sve Nacionalne parkove u Australiji". Imajte nešto što će vas pogurati kada zapnete ili kada vam padne volja ili motivacija. Putovanje je lijepo, no i nakon nekog vremena možete ga se lako zasititi.

  4. Pomno isplanirajte budžet
    Iako ne treba unaprijed planirati kuda ćete ići, svakako sjedite i dobro proučite koliki vam je budžet. Dajte sebi neki limit kao što je 10 dolara na dan za hranu, ili 20 dolara na dan za smještaj i hranu. I toga se i pridržavajte. I uvijek imajte neke rezerve jer nikada ne znate što vam se na putu može dogoditi.

  5. Nemojte sa sobom ponijeti baš cijeli ormar
    Ako mislite da će vam biti lakše sa 20 majica kratkih rukava umjesto 10 - gadno se varate. Što ih je više, više ćete ih i morati oprati! Pa možda bolje da 5 majica operete malo češće nego da nosite ruksak koji nećete moći nositi. Sve gluposti ostavite kod kuće i uzmite samo ono što vam zaista treba. I ne zaboravite, punjač, fotoaparat, kabanica.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar